7 augustus 2023

asbestinventarisatie Eijsden

Bolier Advies en Sloopbegeleiding heeft onlangs een interessante asbestinventarisatie uitgevoerd in Eijsden, provincie Limburg.

Het betreft een voormalig Caltex benzinestation uit 1953 dat onlangs is overgenomen door Boei (restaureren en herbestemmen van cultureel erfgoed). Het tankstation licht aan de voormalige rijksweg van Maastricht naar Belgie. Het tankstation bestaat uit een grote betonnen luifel, een kantoor, een garage en een kelder met de nodige installaties.

Alles in het pand bevind zich nog in de originele staat . Uiteraard zijn er dan ook de nodige asbestverdachte toepassingen te vinden, waaronder een asbestverdachte olie gestookte ketel uit 1953 met de nodige leidingen en pakkingen.

Na het saneren van het asbest en de renovatie van het pand zal ook hier weer een passende herbestemming voor worden gevonden.